Monet toivovat säteilyvapaita alueita

Monet langattoman teknologian säteilystä kärsivät haluaisivat nähdä tällaisen merkin kahvilan tai kauppakeskuksen ovessa. On varmasti olemassa markkinasegmentti, joka haluaisi suosia matalan säteilyn tiloissa toimivia yrityksiä.

Monet langattoman teknologian säteilystä kärsivät haluaisivat nähdä tällaisen merkin kahvilan tai kauppakeskuksen ovessa. On varmasti olemassa markkinasegmentti, joka haluaisi suosia matalan säteilyn tiloissa toimivia yrityksiä.

Samaan aikaan kun langattoman teknologian mikroaaltosäteily jatkuvasti lisääntyy, monet toivovat säteilystä vapaita tai ainakin matalan säteilyn alueita. On tarvetta matalan säteilyn ulkoilualueille, asunnoille, kahviloille, ravintoloille, sairaaloille ja kouluille.

Matalan säteilyn alueiden luominen on myös varovaisuusperiaatteen ja monien kansainvälisten suositusten mukaista. Esimerkiksi Euroopan ympäristövirasto suosittelee varovaisuusperiaatteen soveltamista, ja Euroopan neuvosto suosittelee päätöslausemassaan nro 1815/2011, että sähköherkkiä varten perustetaan alueita, joilla langattomat verkot eivät toimi.

Matalan säteilyn alueiden luominen on myös varovaisuusperiaatteen ja monien kansainvälisten suositusten mukaista. Esimerkiksi Euroopan ympäristövirasto EEA suosittelee varovaisuusperiaatteen soveltamista, ja Euroopan neuvosto suosittelee päätöslauselmassaan nro 1815/2011, että sähköherkkiä varten perustetaan alueita, joissa langattomat verkot eivät toimi.

Kategoria(t): Sähköherkkyys Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Monet toivovat säteilyvapaita alueita

  1. ahm sanoo:

    Laitoin työhuoneeni oveen, kun huoneeni on ainoa paikka jonne wi-fi-verkko ei yllä työpaikallani. Onko kovin uskottava, kun säteilyn edestä puuttuu väliviiva?

  2. Juhana Harju sanoo:

    Hei Ahm, onnittelut siitä, että voit työskennellä työhuoneessa, jossa ei ole WLAN-verkon säteilyä. Tunnen periaatteessa oikeakielisyyssäännöt aika hyvin mutta kylttiä tehdessäni yhdysviiva ei näyttänyt hyvältä, ja jätin sen sen vuoksi pois. Tällaiset kyltit ovat nähdäkseni verrattavissa mainontaan, jossa myös oikeinkirjoitussääntöihin suhtaudutaan välillä aika liberaalisti. Kielipoliisit voivat tietysti olla eri mieltä. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s