Keskusteluohje

Keskustelu on tervetullutta ja eri mieltä saa olla. Haluan kuitenkin säilyttää blogissani miellyttävän ilmapiirin. Sen vuoksi en julkaise loukkaavia, tylyjä, halventavia tai jankkaavia viestejä. Kommenteissa on suositeltavaa pyrkiä ystävälliseen tai vähintäänkin neutraaliin tyyliin.

Mainokset

4 vastausta artikkeliin: Keskusteluohje

 1. Heini sanoo:

  Tervehdys Juhana Harju !

  Työskentelen farmaseuttina apteekissa ja olisin kiinnostunut lukemaan sinun arviosi , miten suuren terveysriskin työpaikkoja ovat apteekit joissa on otettu käyttöön varastorobotit ? En ole työntekijänä itse sellaisessa apteekissa , mutta olen noin muuten utelias tietämään.

 2. Juhana Harju sanoo:

  Hei Heini,

  En tunne niiden teknologiaa enkä sitä, miten lähellä noita robotteja ihmiset joutuvat työskentelemään. Yleisesti ottaen on kuitenkin niin, että kaikki sellainen langaton teknologia, joka perustuu mikroaaltosäteilyn käyttöön, on biologisesti ja terveydellisesti haitallista. Mitä vähemmän sitä on, sen paremmin me voimme ja sitä rauhallisemmalta ympäristöt ja paikat tuntuvat.

 3. Lasse sanoo:

  Terve Juhana!
  Kirjoitat: ”Silloin kun kännyköitä kuitenkin käytetään, on hyvä käyttää puhuessa handsfree-laitetta”
  Onko tietoa siitä välittyykö niitä radioaaltoja handsfree-piuhaa pitkin suoraan korvaan, eli toimiiko se antennina? Onko mittaustuloksia tästä?
  Olisiko sittenkin parempi käyttää kännykän kaiutinta?
  Bluetooth-handsfreeta tuskin suosittelet? Siinähän on taas yksi radioyhteys lisää, joskin paljon heikompitehoinen?
  Tässä yhteydessä täytyisi aina muistuttaa siitä että ”signaalin teho on kääntäen verrannollinen etäisyyden neliöön”, eli kun lisäät kännykkään etäisyyttä sentistä kymmeneen senttiin, säteily pienenee sadasosaan!
  Radiosignaalit tulevat päähän lähinnä korvakäytävän kautta, joten korva-aukon peittäminen pienellä foliopalalla estää ne tehokkaasti. Ei ehkä tarvitse suojata koko päätä. Älä ole foliohattu, ole foliokorva! 🙂

  • Juhana Harju sanoo:

   Hei,

   Ilmeisesti pientä radiotaajuisen säteilyn johtumista handsfree-laitteeseen tapahtuu mutta joka tapauksessa handsfree-laite vähentää säteilyä huomattavasti kännykän korvalla käyttämiseen verrattuna. Verrattuna kaiuttimella käyttämiseen handsfreellä on myös se etu, että kännykän voi yleensä pitää kauempana päästä.

   On olemassa ilmajohto-handsfree-laitteita, joissa ääni kulkee viimeiset n. 20-25 senttimetriä ilmaa pitkin. Tällöin vältytään siltä, että säteilyä indusoituu johtoa pitkin.

   On tosiaan totta, että en suosittele Bluetoothia. Eräässä hedelmäkärpäsillä (Drosophila oogenesis) tehdyssä kokeessa myös Bluetooth vähensi hedelmällisyyttä, vaikka sen säteily on aika heikkoa. Se viittaa siihen, että myös Bluetoothin säteily on riittävän voimakasta ollakseen biologisesti haitallista.

   Totta tietysti tuo, että säteily vähenee etäisyyden neliössä. Se onkin juuri peruste etäisyyden kasvattamiselle säteilylähteestä.

   Oletan, että tuo viimeisen kappaleesi kommentti oli huumoria. Radiotaajuinen säteily läpäisee melko hyvin myös kallon, joka on ohut, miehellä keskimäärin 6,5 mm, naisella 7,1 mm.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s